Balandis, 2013

Spalvoti kontaktiniai lęšiai

Nepaprastai populiarūs yra atspalvį suteikiantys (tonuoti) lęšiai, tačiau jie, tiesa, turi vieną esminį trūkumą – tinka tik toms, kurios turi šviesias akis. Naudojant kontaktinius lęšius galima ne tik pakeisti akies rainelės atspalvį, bet ir suteikti savo natūraliai akių spalvai daugiau gilumo – pavyzdžiui, vietoj kuklių žydrų akių padaryti efektingas dangaus mėlynumo akis. Atspalvį suteikiančių lęšių paletė varijuoja priklausomai nuo gamintojų, galima sau parinkti praktiškai bet kokios spalvos “naujas akis” – nuo maksimaliai natūralių iki pabrėžtai nenatūralių (violetines, malachito spalvos).

Tamsias akis turinčios merginos renkasi spalvotus lęšius, tokius, kurių paviršius padengtas pusiau permatoma arba nepermatoma medžiaga, kuri ne suteikia atspalvį, o tarytum uždengia natūralią akių spalvą, o vyzdžio plotas lieka atidengtas. Visiškai nudažyti kontaktiniai lęšiai atrodo keistai nenatūraliai – akys atrodo kaip ateivio ir blausiai, todėl gamintojai ant kokybiškų spalvotų lęšių nupiešia imituojantį natūralią rainelę piešinį.

Tokiu pat principu gaminami ir lęšiai diskotekai arba karnavaliniai, Crazy lęšiai, Fun ar Wild Eyes tipo lęšiai. Iš visų trijų lęšių tipų, keičiančių natūralią rainelės spalvą, karnavaliniai turi daugiausiai nešiojimo dažnumo ir trukmės apribojimų, nes jie yra nepermatomi ir riboja šviešą, patenkančią į akį, dažnas jų nešiojimas gali sukelti regėjimo sutrikimų. Rekomenduojama juos nešioti ne daugiau 4–5 valandų per dieną. Be to, tokie lęšiai gaminami be dioptrijų.