Liepa, 2015

Potvynis namuose

Kai namuose staiga prasideda it po cunamio pakilęs potvynis, supranti, kad be meistro neišsiversi. Kiek teko pastebėti, santechnikas Vilniuje yra labai paklausi specialybė, nes, kai tik prireikia išsikviesti kažką tikrai gerai daryti mokantį meistrą, tai visada tenka pajausti, ką tai reiškia nepakankamai užpildyta rinka. Turbūt dar nė karto nėra taip buvę, kad būtų pavykę lengvai, be vargo išsikviesti meistrą. Visada būna nemažai vargo, nes jie patys sako, kad yra užimti. Tačiau mūsų namuose buvo potvynis ir reikėjo kažką daryti.

Senas namas

Problemos su santechnikaVisų pirma, tai santechnikas Vilniuje nebūtų buvęs toks būtinas, jeigu patys būtume prisižiūrėję savo turtą. Šiais laikais daugybė žmonių išvyksta į užsienį padirbėti su ta mintimi, kad dar grįš čia, prikaupę pinigų, ir galės gyventi laimingai toliau. Tačiau dažnai taip pasitaiko, kad vos išvykę į užsienį, visi pajunta geresnio gyvenimo skonį, ir į namus grįžti jau taip nebetraukia. Panašiai yra ir su žmonėmis, kurių namui prireikė santechniko pagalbos. Paprastai migruojama iš mažesnių vietovių, todėl kaimai, miesteliai ir provincijos visiškai tuštėja. Tapo tai įprasta, kad ten atsiranda labai daug dėvėtų rūbų parduotuvių, kurias išlaiko emigravusiųjų artimieji, kuriems išeiviai siunčia iš labdaros gautus pigius rūbus. Vilniuje rečiau taip nutinka, kad namai lieka tušti, apleisti, o šeimininkai – pakėlę sparnus į šiltus ar šaltus kraštus. Visgi, vieta, apie kurią dabar kalbu, kaip tik tokia ir buvo. Kadaise ten gyveno žmonės, gražiai prižiūrėjo ir namo aplinką, ir vidų, ir netgi vamzdžių sistemas. Tačiau žiemai išvyko į užsienį, ir kaip tik per tą laiką prasidėjo blogi dalykai.

Meistro pagalba

Skaityti visą straipsnį “Potvynis namuose” »

Pigiai keliaukite žiemą

SkrydžiaiAr kaip ir kiekvieną birželį ieškote pigių skrydžių? Jeigu norite skristi populiariausiomis kryptimis, turbūt purtotės ir mąstote, kad nenorite tiek daug sumokėti už šią kelionę – juk tikrai žinote, bendradarbiai skrido keturis kartus pigiau. Gali būti. Visų pirma, jūs turite viską daryti tinkamu metu, o antra – tinkamu būdu. Pastarasis atsakymas aiškus – jeigu eisite į skrydžių bendrovių svetaines, ten ilgai ieškosite ir nieko nerasite. Jeigu eisite į tokius tinklapius kaip http://www.greitai.lt/ tuomet iškart galėsite džiaugtis optimaliais maršrutais. O dabar pakalbėkime apie pirmąjį kriterijų – kada reikia planuoti atostogas, ir kada keliauti.

Viduržemio jūros salos

Matėte šimtus paveikslėlių su žydriausiais paplūdimiais ir šalia sūpuojančiomis palmėmis. Žmonės nuotraukose šypsosi su bikiniais ir ryškiaspalviais kokteiliais, į kuriuos įmerkti traškantys dekoratyviniai skėčiai, ir tose nuotraukose labai trūksta jūsų. Kodėl jie ten, o jūs čia? Nes jie labai turtingi arba praktiški ir moka planuoti keliones. Jeigu Lietuvoje dar balandžio mėnesį vaikams neleidžiame eiti į mokyklą eiti be kepurės ir šaliko, tai nereiškia, kad taip pat yra visur. Balandžio mėnesį, o taip pat ir kovo, tropinėse šalyse jau galima maudytis jūroje ir džiaugtis kitais vasaros malonumais. Tad nieko keisto, kad keliaudami pavasarį arba rudenį, Viduržemio salose (Kipre, Rode, Maltoje, Kretoje ir kitur) galėsite atostogauti maloniai lyg liepos mėnesį Nidoje. Dar pigesnis būdas – keliauti žiemą, kai čia visi vaikšto apšalusiais akiniais. Žinoma, maudytis jūroje sausio mėnesį gal ir bus rizikingiau, tačiau vis tiek galėsite priartinti vasarą ir džiaugtis saule, vaikščioti vasariniais rūbais.

Europos sostinės

Skaityti visą straipsnį “Pigiai keliaukite žiemą” »