Gruodis, 2015

Mitai apie renginių organizatorius

Mitai apie renginių organizavimąSiekiant suorganizuoti kokią nors šventę – vis daugiau žmonių pasirenka profesionalų paslaugas. Paprasčiausiai suvokiama, kad tai puikus būdas gauti kokybiškas paslaugas už ne tokią ir didelę kainą. Svarbiausia, kad Lietuvoje yra labai įmonių, kurios teikia tokias paslaugas, tad verta jomis pasinaudoti. Tiesa, kaip ir apie daugelį kitų populiarių paslaugų, taip ir apie šią yra sukurtą labai daug mitų, kurie trukdo tikslingai pasinaudoti galimybėmis. Pateikiame pačius dažniausius ir siūlome ignoruoti netikrą informaciją. Renginių organizavimas – ne toks jau ir paprastas darbas.

MITAS 1 – profesionalų paslaugos labai brangios.

Tai nėra tiesa. Kadangi šiuo metu Lietuvoje yra labai daug asmenų, kurie teikia tokias paslaugas – konkurencija padaro savo ir šiuo metu galima pasinaudoti ypač pigiomis galimybėmis gauti kokybiškas paslaugas.

MITAS 2 – nepavyks gauti norimos kokybės.

Taip, renginių organizavimas yra sudėtingas darbas ir ne visada pavyksta gauti tai, ko jūs tikitės. Visgi, jeigu susirasite kompetentingą asmenį, kurio tikslas patenkinti jūsų norus – galimybės realios. Tiesa, ir pats klientas turi objektyviai žiūrėti į visą situaciją.

MITAS 3 – profesionalai labai dažnai apgauna klientus.

Nei vienas save gerbiantis profesionalas neleis suteikti nekokybiškų paslaugų. Žinoma, jeigu pakliuvote ant aferisto, kuris nesuteikia tokių paslaugų kokias žadėjo – tokiu atveju būtinai apie tai informuokite visuomenę ir pasistenkite bent jau atgauti sumokėtus pinigus už paslaugas. Naudokitės tų įmonių ar individualių asmenų paslaugomis, kurios atrodo kompetentingos ir yra žmonių giriamos.

MITAS 4 – profesionalai atsainiai žiūri į savo darbą ir nesutinka konsultuoti ypač dažnai.

Skaityti visą straipsnį “Mitai apie renginių organizatorius” »

Parkai miške

Kartais galvoju apie žmones, kurie perka mišką už protingą kainą. Na, nusiperki sau miško sklypą, ir kokia iš to nauda? Ką iš to gauni, ar labai džiaugiesi? Man atrodo, kad mišką riekia gal pirkti tada, jeigu žinai, ką veiksi su juo. Vieni perka mišką tam, kad gautų daugiau medienos, kiti pasistato tame miške sau kažkokie poilsio, rekreacijos erdvę, treti užsiima miško turizmu (o gal – miško turizmu?). Kad ir kaip ten bebūtų, tačiau miškas yra visų mūsų pasididžiavimas, nes išvykę į užsienį iškart suprantame, kad tik Lietuvoje galime pasidžiaugti tokiais nuostabiais miškais. Jeigu man tektų pirkti miško, aš turbūt jame įrengčiau kokį nors nuostabų parką – muziejų po atviru dangumi. O ką darytumėte jūs? Nelaukdama atsakymo, norėčiau papasakoti apie nuostabias lankytinas vietas, kur žmonės miškuose tiesiog atsigauna.

Merkinė

Miško kainaŠiais metais dar keliose Lietuvos vietose buvo atidaryti nuostabūs nauji objektai, skatinantys vietinį turizmą. Dzūkijoje buvo pastatyta nemažai naujų apžvalgos bokštų. Kas tai per dalykai? Tiesiog įlipi į aukštą bokštą ir iš jo matai nuostabias platumas. Vienas pastatytas netoli Veisiejų, kitas prie Metelio ežero, kitas yra Merkinėje. Būtent Merkinės miške iškilęs vienas didžiausių apžvalgos bokštų. Užlipęs į jį matai kaip dailiai priešais vingiuoja Nemunas, kiek nusekusi upė, ar yra tik pagrindinė priešais esanti iškilusi sala, ar yra ir mažesnių salų aplink. Vasarą labai smagu ir vakaroti tokia bokšte, žiemą baisiau ir atšiauriau. Beveik kiekvienas žmogus, užlipęs, pasako savo įžvalgą, jog bokštas siūbuoja, ar tik nenugrius? Ne, nenugrius. Pažiūrėkite į mišką – eglės, pušys, visi aukštieji medžiai siūbuoja. Ir jie turi siūbuoti, tai yra natūrali fizika.

Anykščiai

Skaityti visą straipsnį “Parkai miške” »

Dantų protezavimas – galimybė vėl šypsotis

Nauja šypsenaNetekus dantų daugelis žmonių pirmiausia susiduria ne su fizinėmis problemomis, tačiau su psichologinėmis. Paprasčiausiai pergyvenama, ką pagalvos aplinkiniai. Tuo pačiu iškyla ne tik šypsojimosi, tačiau net ir bendravimo diskomfortas. Žmonės jaučiasi nepatogiai, tad natūralu, jog ieško būdų, kurie gali užtikrinti normalų gyvenimą. Dantų protezavimas yra viena iš tokio pobūdžio galimybių, kuri mūsų šalyje teikiama jau ne vieną dešimtmetį. Ilgametė patirtis padėjo atrasti būdus, kurie gali užtikrinti aukštą kokybę prieinamomis kainomis.

Dantų protezavimas atliekamas stomatologijos klinikose, kurios turi teisę užsiimti šio pobūdžio veikla. Žinoma, nesunkai atrasite vietas, kur paslaugos suteikiamos nelegaliai, tačiau kur kas mažesnėmis kainomis. Primigtinai rekomenduojame vengti tokio tipo paslaugų, kadangi nekokybiškai atliktas darbas gali sukelti daug daugiau problemų su burnos ertme nei turėjote.

Pasirinkti profesionalus nebus sunku jeigu tiksliai žinosite, ko Jums reikia ir kur konkrečias paslaugas galite gauti.

  1. Nusistatykite pinigų sumą, kurią galite skirti paslaugoms.
  2. Taip pat įvertinkite ir tai, kurioje vietoje klinika yra. Natūralu, kad norisi, jog ji būtų bent jau tame mieste, kur gyvenate.
  3. Siūlome pasiskaityti žmonių atsiliepimus apie suteikiamas paslaugas.
  4. Nepamirškite, kad reikia pasidomėti ir tuo kada jums anksčiausiai bus suteikiama paslauga.
  5. Pasiskaitykite kokiomis priemonėmis profesionalai dirba.
  6. Galiausiai, pasidomėkite klinikoje dirbančių asmenų kompetencija, ką jie yra baigę.

Skaityti visą straipsnį “Dantų protezavimas – galimybė vėl šypsotis” »

Pirma savaitė naujuose namuose

Pagaliau visos sutartys su banku pasirašytos ir mes jau naujuose namuose, kuriuose ir visas remontas pagal mūsų pageidavimus yra baigtas. Jaučiame kaip šyla kambariai, nes pajungti jau ir nauji šilumos siurbliai. Dabar jau žiema prasideda, vasaros laikas atšauktas, taigi, kaip tik išbandysime visai nemažai šio namo funkcijų. Turbūt jau labai greitai galėsime pasakyti, koks tai jausmas gyventi name, kur nėra židinio ir krosnies, bet yra geri šilumos siurbliai ir galima čia jaukiai įsitaisyti.

Šilumą teko pareguliuoti

Kadangi mūsų šeimoje yra labai lepių šilumai asmenų (neminėsiu, kas jie tokie), tai su šilumos reikalais visada tvarkome viską labai atsakingai. Nesinorėtų, kad kažkas kažką nušaltų, kad susirgtų ir liktų be mokyklos ir pamokų. Taigi, mes pradedame pirmąją savo gyvenimo dieną naujuose namuose.

Kondicionavimo įrenginiaiŠiluma pajungta, jaučiame, kaip kaista namai. Kad būtų jaukiau, reikia iškepti pyragą. Tokiu darbu aš kaip tik ir užsiimu, nes noriu, kad kiekvienas čia galėtų tikrai pajusti, ką reiškia gyventi tokiuose gražiuose, saugiuose, šiltuose ir jaukiuose namuose. Juk namai jaukūs tada, kai juose yra ir šilta, ir gera, ir smagu. Matosi, kad asmuo, kuriam visada šalta, patenkintas. Jis nusivelka trečiąjį megztinį ir lieka su dviem. Aš, tuo tarpu, jau po namus vaikštau tik su trumpomis rankovėmis ir jau ima atrodyti, kad greitai prasidės kažkokių daugiau svarbių dalykų, kad greitai mes galėsime visi vaikščioti su vasariniais rūbais namuose, kaip šilta. Galų gale, pasidaro tiesiog per karšta, taip kaitina šilumos siurbliai, ir paaiškėja, kad temperatūrą jau tiesiog darosi būtina šiek tiek pareguliuoti. Asmuo, kuriam visada šalta, sutinka, kad čia tikrai per didelė šiluma, ir sutaria, kad pareguliuos ją.

Aplink ramu

Skaityti visą straipsnį “Pirma savaitė naujuose namuose” »