Rugpjūtis, 2016

Koks turi būti maistas šunims

Ko gero daugelis sutiks, kad norint turėti sveiką, gyvybingą ir energingą augintinį, nepakanka tik paprasto sauso ėdalo. Maistas sunims turi būti visavertis, praturtintas vitaminais ir mineralais. Jeigu renkatės paprastesnės sudėties maistą, svarbu papildomai augintiniu duoti vitaminų, mineralų, papildų, kad būtų užtikrinta gera jo kailio, kaulų beisąnarių būklė. Kalcis ypač svarbus augantiems šunims bei vyresnio amžiaus augintiniams. Šiandien plačiau pakalbėsime apie bendrovę UAB Vetfarmas – jau daugybę metų pirmaujančią pašarų, veterinarinės medicinos preparatų, medicininių reikmenų naminiams gyvuliams, smulkiems gyvūnams prekyboje.

Sveikesni gyvūnaiUAB Vetfarmas komandoje – beveik keturiasdešimt darbuotojų, nuolatos besitobulinančių, keliančių savo kvalifikaciją, kad klientams būtų suteiktos aukščiausios kokybės konsultacijos. Bendrovė atstovauja geriausius Europoje ir pasaulyje pašarų, vaistinių preparatų gyvūnams ir įvairiausių produktų gamintojų prekinius ženklus. Parduodamas populiariausias maistas sunims čia yra Josera gamintojo. Šie pašarai praturtinti maistinėmis medžiagomis ir vitaminais, parduodami įvairaus svorio pakuotėmis ir yra skirti įvairaus dydžio šunims. Be to, šis pašaras labai tinka tiems, kurie pasižymi jautresniu skrandžiu, netolerancija tam tikroms medžiagoms, kurių pasitaiko pigiuose, populiariausiuose pašaruose šunims.

Ponia Eldyva iš Vilkaviškio Josera pašarus internetu užsisako jau ne vienerius metus. Moteris augina auksaspalviusretriverius, kurie, ne paslaptis, vyresniame amžiuje susiduria su sąnarių ir kaulų problemomis. Moteris ilgai ieškojo, koks šunų ėdalo gamintojas galėtų pateisinti jos ir jos augintinių lūkesčius bei sustiprintų šuns kaulus bei sąnarius. Po daugybės bandymų atradus Josera – nusivilti neteko. Jaunesniems augintiniams Elvyda perka Josera Active, turintiems jautresnį skrandį – Josera Sensitive, tuo tarpu vyresnieji Elvydos retriveriai pasigardžiuodami renkasiJosera Balance. Moteris ypač vertina savo augintinius, todėl jų dietą praturtinta ir virta mėsa bei mineralais šunims.

Skaityti visą straipsnį “Koks turi būti maistas šunims” »

Dietologai už jus darbo nenudirbs

Nors Sarai visada atrodydavo, kad didesnės investicijos į svorio sumažinimą ir išlaikymą leistų jai atrodyti geriau nei tada, kai svoris metamas neinvestuojant, ji dabar pripažįsta, kad klydo. Kaip ji pati sako, vienintelis dalykas, kuriam verta leisti pinigus, yra nebent sertifikuotos svarstyklės. Kadangi tik su jomis nuolat turi draugauti ir reikalauti iš jų tikslumo. Tačiau investuoti į dietologus ar stebuklingus papildus, produktus – tikrai neverta. Kalbamės su Sara ir prašome papasakoti apie savo lieknėjimo istoriją plačiau.

Sara, kodėl sakai, kad tik sertifikuotos svarstyklės yra vertas pirkinys?

SvarstyklėsManau, kad svarstyklės yra tikrai tas pirkinys, kurį reikia įsigyti, norint numesti svorio. Ir, tiesa, jis kartu yra ir pats baisiausias. Tu kaip ir nori būti liekna, nori turėti gerus rezultatus, bet labai dažnai tiesiog nesiryžti tam pačiam baisiausiam dalykui – užlipti ant svarstyklių. Jeigu labai ilgai negali padaryti to, tai turbūt ir kitų dalykų ilgai negalėsi padaryti. Tai reiškia, kad visgi svarbiausias ir reikšmingiausias dalykas ir yra svarstyklių pirkimas. Man labiausiai patinka sertifikuotos svarstyklės, nes bent galiu būti tikra, kad rodo tikrai gerus skaičius, o ne kažkokius nureguliuotus. Kartais su svarstyklėmis pasitaiko, kad jos ima kvailioti, tada ir žmogus, kurį sveria, jaučiasi neteisėtai pasmerktas ir labai daug svorio jam būna užrašoma.

Skaityti visą straipsnį “Dietologai už jus darbo nenudirbs” »

Pradedantieji vestuvių vedėjai – nuo ko pradėti?

Ką turi žinoti vestuvių vedėjai, prieš pirmą kartą besiimdami tokios veiklos? Gal jums ir atrodo, kad čia visai nėra į ką žiūrėti ir ko norėti, bet iš tiesų visada verta pasiruošti nenumatytiems dalykams, taigi, iš anksto pagalvoti, ką turėtų žinoti vestuvių vedėjai ir pasipraktikuoti kelis triukus. Nuo ko pradėsime? Štai keletas patarimų.

Pasirepetuokite prieš veidrodį

Vestuvių vedėjaiViešo kalbėjimo baimė yra viena didžiausių pasaulyje, kokia tik gali būti. Todėl visada verta iš anksto pasiruošti tokiems galimiems netikėtumams, kaip staiga išdžiuvusi burna, gerklė, drebančios rankos ir visiškai ištuštėjusi galva. Dėl to pasistenkite viską daryti teisingai, protingai, pasirepetuoti prieš veidrodį. Programą, kaip vesite vestuves, turėkite iš anksto. Susižymėkite, kada sakysite kokią kalbą, kada kalbėsite apie juokingus dalykus, kada bus rimtesnė dalis. Pasižymėkite net ir tarpus tarp kalbų – nes juk bus momentų, kada reikės pajuokauti, kada reikės palaukti, leisti žmonėms pailsėti. Nebūtina kalbėti visą laiką. Taigi, turėkite programą ir pabandykite pakalbėti tai prieš veidrodį, taip pat galite ir įsirašyti į diktafoną. Tai nėra juokinga, vestuvių vedėjai taip ruošiasi kaip ir bet kurie kiti vieši kalbėtojai. Tegul jums iš anksto būna maždaug aišku, kokį vaizdą ir garsą ir mintį gaus žiūrovai ir vestuvių dalyviai. Gal dar repetuojant pastebėsite, kad matote, kur galėtų būti patobulinimų, ir jų ir griebsitės.

Pasiruoškite labai daug pokštų

Skaityti visą straipsnį “Pradedantieji vestuvių vedėjai – nuo ko pradėti?” »

Praktiškos ir originalios dovanos

Vertimo paslaugaDažniausiai originalios ir praktiškos dovanos, nors kartais atrodančios ir itin keistai gali artimam draugui būti kur kas geresnės ir naudingesnės nei tradiciniais jau tapę pasirinkimai. Tarkim, ar kada pagalvojote apie vertimų paslaugų dovaną? Skamba išties keistai, tačiau į paieškos sistemą įvedus raktažodžius "verčiame dokumentus" galite likti nustebinti, kad kainos dokumentų vertimo yra ypatingai nemažos. Todėl jei jūsų artimas draugas užsiima veikla, kurioje reikalingos šios paslaugos ar galbūt ruošiasi išskrtisti gyventi svetur, tai gali būti labai naudinga dovana, sutaupanti jo pinigus ir sumažinanti išlaidas. Tai tik vienas pavyzdys praktiškos dovanos, tačiau iš arčiau aptarsime keletą originalių ir praktiškų pasirinkimų, kuriais galėsite pasinaudoti renkant dovaną draugui ar artimajam.

Fotosesija

Nors tai galbūt jau skamba nuvalkiotai ir visai neorginaliai, tačiau į šį pasirinkimą pasižiūrėkite kūrybiškiau. Dabar galima užsakyti jau iš anksto suplanuotą teminę fotosesiją, todėl būkite atidūs artimiesiems ir jų planams ir išrinkite fotosesiją, kuri palengvintų jų organizacinę naštą. Jei artėja artimųjų vaikų krikštynos galite iš anksto padovanoti krikštynų fotosesiją, nėščioms moterims galite padovanoti fotosesiją orientuotą į nėštumo grožio atskleidimą, fotosesija su žirgais, fotosesija gimtadienio proga ar kiti pasirinkimai. Nedovanokite bendrinių pasirinkimų, jei gerai pažįstate žmogų ir žinote ko jam reikia, parodykite savo atidumą jam.

Už Lietuvos ribų

Skaityti visą straipsnį “Praktiškos ir originalios dovanos” »

Kad kompiuteriai veiktų ilgiau

Gyvenant Londone, nuolat susiduri su labai skirtingais žmonėmis, iš kurių dažnai girdi klausimus, tarkime, kur yra computer repair, computer repair near me. Tai klausimai, kurie nuskamba desperatiškai, kada laptop repair London, laptop repair jau yra gyvybės ir mirties klausimas. Niekada nėra sunku parodyti, kurioje pusėje yra kompiuterių taisykla. Tačiau argi ne geriau būtų anksčiau, dar prieš kylant pirmosioms problemoms, žmogui pasakyti, kur jam gauti tą pagalbą, kad nereikėtų vėliau nešti kompiuterio taisyti. Kokia ta pagalba? Tai – prevencija kompiuteriui, saugus jo naudojimas, kad šis tarnautų ilgiau. Kaip išsaugoti savo kompiuterį ilgiau gyvybingą ir veikiantį? Keletas patarimų jums.

Tausokite kompiuterio bateriją

Remontas kompiuteriųPirmas patarimas yra tiesiog kompiuterio bateriją. Kai kurie žmonės, turintys nešiojamus kompiuterius, paprasčiausiai nežino kai kurių saugaus kompiuterio naudojimo taisyklių. Gal niekada nebūna skaitę, gal niekas niekada nebūna apie tai nieko sakę. Taigi, su kompiuterio baterija viskas yra labai paprasta. Jeigu jūs norite, kad ši veiktų ilgai, jeigu norite, kad ją būtų galima naudoti kelis metus, o ne kelis mėnesius, patariama jos be reikalo neišjungti iš elektros lizdo. Galima įsivaizduoti vienkartinių indų pakelių, kuriame yra 100 šaukštelių. Jeigu kaskart imsite vis naują šaukštelį, o ne naudosite tą patį, šaukšteliai pasibaigs. Taip yra ir su baterija – jeigu įjungus ją laikysite kuo ilgiau ir neišjungsite per naują, tai turėsite ją ilgiau tarnaujančią.

Neišjunkite kompiuterio be reikalo

Skaityti visą straipsnį “Kad kompiuteriai veiktų ilgiau” »