Vasaris, 2017

Naujakurių kraitelis

Į sostinę studijuoti išvažiuojančiam studentui tėvai būtinai suteiks šiek tiek daiktų, kad jis jų turėtų ir nereikėtų pirkti. Mat kai kurios namu apyvokos prekes yra tikrai labai svarbios, būtinos, tačiau apie tai sužinai tik tada, kai supranti, kad jų neturi. Studento kraitelis bus mažesnis, o štai naujakurių, jaunos šeimos namų apyvokos bagažas bus kur kas turtingesnis.

Indai

Namų butinės produktaiVisų pirma, jeigu pradėsime mūsų pažintį su naujais namais ir nauju gyvenimu nuo virtuvės, pamatysime, kad čia būtinai reikia indų. Nes juk rankomis nevalgysime. Sakykime, mes gaminsime maistą, tad reikės turėti keptuvę. Taip pat reikės puodo, bet vieno turbūt neužteks. Todėl būtų gerai turėti vieną labai didelį puodą, vieną vidutinį ir vieną mažą su rankena (bus labai patogus, pavyzdžiui, vienai porcijai košės virti, padažui gaminti ar kokiam sviestui ištirpinti). Tai dar ne viskas. Tačiau gamybai pačius pagrindinius dalykus jau tarsi turime. Toliau – reikėtų pasirūpinti indais, iš kurių bus valgoma. Taigi, reikės lėkščių, geriausia turėti rinkinį didelių, vidutinių ir labai mažų. Kita vertus, jeigu tai tikrai tik pati pradžia, galima nusipirkti tiesiog po lėkštę kiekvienam šeimos nariui. Dubenys irgi yra labai naudingi. Pačiame didžiausiame gaminsime salotas, mažesniuose kažką kito. O ir sriubą iš jų galima valgyti. Aišku, reikės puodelių, kuriuos visai nebūtina pirkti vienodus – galima visus skirtingus ir gražius išsirinkti, ir būtinai nupirkti vieną ypatingąjį mažiausiam šeimos nariui. Analogiškai, tėvų džiaugsmui būtų puiku pasidovanoti sau naujas taures. Aišku, reikės ir stalo įrankių, ir konditerijos reikmenų, taip pat peilių, druskinių, pipirinių ir netgi pjaustymo lentelių. Nes kaip gi be jų.

Voniai

Skaityti visą straipsnį “Naujakurių kraitelis” »

Dužusio stiklo raštai

Kai keičiame stiklus, atsisveikiname su gražiais, tačiau pavojingais raštais ant automobilio stiklo. Štai http://agnstiklai.lt/ gali pasiūlyti platų automobilių stiklų keitimo ir klijavimo paslaugų asortimentą, tačiau tik mes patys nuspręsime, kas automobiliui tinka labiausiai. Su kokiais gražiais, bet pavojingais stiklo raštais tenka atsisveikinti prieš tai, kai keičiame stiklus?

Voratinklis

Stiklų keitimasKlasikinis sudaužyto priekinio laminuoto automobilio stiklo raštas – tai voratinklis, atsiradęs toje vietoje, kur buvo pagrindinis sumušimas. Stiklas skyla į visas puses, tarsi raibuliai eina ežere, įmetus ten akmenėlį. Tačiau priekinis stiklas turi ir labai svarbų elementą – laminatą. Pats stiklas iš visų pusių yra apsuptas tam tikromis skaidriomis plėvėmis, kurios leidžia sulaikyti stiklo gabalėlius ir krislus. Nors stiklas yra grūdintas, tačiau jis dūždamas vis tiek išsilakstytų į daugybę smulkių šukelių, tad siekiant apsisaugoti tos šukės yra kažkiek sulaikomos laminato plėvių. Tad stiklas ir lieka tiesiog kaip tam tikras vvoratinklis, kurio „siūlus“ imituoja patys skilimai. Jeigu paprašytumėte vaiko nupiešti skilusį priekinį mašinos stiklą, pamatytumėte, jis pieštų jį taip pat, kaip piešiamas ir voratinklis. Nuo centro nusibraižius spindulius ir jais vejant voratinklio giją. Taigi, tai gražus stiklo skilimas, kartu apsaugantis vairuotojo ir keleivio gyvybę.

Upė

Skaityti visą straipsnį “Dužusio stiklo raštai” »