Gegužė, 2017

Ką verta žinoti apie laiptų apšvietimą

Kiekvieniems namams labai svarbi dalis yra laiptų apšvietimas, nes ji ir itin prideda estetinio grožio, ir yra svarbi praktiškai. Nukristi nuo laiptų yra teoriškai pavojingiau negu paslysti koridoriuje ant grindų, o apšvietimas didina matomumą ir mažina grėsmes.

Neapšviesti laiptai – pavojaus laiptai

Laiptų apšvietimasŽinoma, laiptai laiptams nelygu, tačiau neretai laiptų apšvietimas gali būti tai, kas iš esmės būtina, norint užtikrinti saugumą net ir pavojingiausiai atrodančių laiptų. Pavojingiausi laiptai yra metaliniai, siauri, esantys lauke, tačiau dabar apie juos nekalbėsime. Telksimės labiau į gražius namų laiptus, kurie paprastai veda į antrą aukštą. Dažniausiai jie gali turėti vieną laiptų aikštelę per vidurį, o kartais ir iškart užkilti tiesiai į antrąjį aukštą. Tačiau neapšviesti laiptai yra tikrai pavojingi. Pavojingiausi jie vaikams, kurie mėgsta tiesiog lakstyti nutrūktgalviškai, jie dar nevaldo gerai savo kūno, dažnai krenta, verčiasi, drimba. Dar pavojingesni – vyresniems žmonėms, senukams. Nors jie vaikšto lėtai ir labai atsargiai, tačiau kūnas dažnai nebeklauso dėl senatvės. O nukritus pasekmės gali būti netgi mirtinos, jeigu dėl senatvės ir osteoparozės greitai sutrupa kaulai. Todėl laiptus būtina apšviesti ir stengtis juos daryti ne pačius stačiausius, kad ir tamsoje, naktį, prieblandoje būtų galima jais lipti į viršų patogiau.

Paprasta lempa lubose – neefektyvu

Skaityti visą straipsnį “Ką verta žinoti apie laiptų apšvietimą” »

Naujo būsto pirkimas – laukti ar skubėti?

NaujamiestisLietuviai vertina nuosavo būsto privalumus. Atlikti tyrimai rodo, kad daugiau nei 80 proc. gyventojų mano, kad nekilnojamojo turto nuoma tėra laikinas sprendimas, o nuosavo būsto pirkimas negali būti atidėliojamas. Sostinėje itin daug dėmesio sulaukia Naujamiescioaleja butai, kurie vertinami dėl išskirtinio kokybės ir kainos santykio, jaukios gyvenamosios aplinkos ir patogios lokacijos. Nekilnojamojo turto brokeriai teigia, kad nepaisant visų būsto privalumų nereikėtų skubėti – neapgalvota investicija gali tapti finansinių problemų priežastimi. Iš kitos pusės, per ilgai atidėlioti taip pat negalima – kokybiški butai nuperkami gana greitai.

Kokį būstą renkasi lietuviai?

Nekilnojamojo turto ekspertai teigia, kad visi pirkėjai kelia individualius pageidavimus ir turi skirtingą svajonių namų viziją. Vis dėlto, esminiai akcentai būdingi visiems pirkėjams. Dauguma gyventojų visų pirma vertina būsto kainą ir jo lokacijos vietą. Kaina, savaime suprantama, yra esminis atrankos kriterijus. Net ir tuomet, jei galvojate apie paskolą, finansinės galimybės visuomet išlieka ribotos. Vis dėlto, siekiant gyvenimo patogumo ir komforto, siūloma didžiausią dėmesį skirti naujos statybos būstams – šis nauji projektai ne tik palankiau vertinami paskolą suteikiančių bankų, bet ir užtikrina aukštesnę investicinę naudą.

Skaityti visą straipsnį “Naujo būsto pirkimas – laukti ar skubėti?” »