Saugumas autobuse

Nusprendę keliauti su didesne kompanija į išvyką, visada savo keleivius gali stengtis sutalpinti ne į kelias mašinas, o į autobusą, pavyzdžiui, iš čia: https://www.nlbus.lt. Tuomet bus galima kur kas kokybiškiau važiuoti, patirti daug smagių nuotykių ir žinoma, visiems saugiai pasiekti kelionės tikslą. Tačiau apsiritai, kiek saugu yra keliauti autobusu?

Emocinis aspektas – saugiau nei laivas ar lėktuvas

Autobusas LietuvojeNetoli pajūrio būtų galima rinktis kelias transporto priemones: lėktuvą, laivą ar autobusą. Tačiau turbūt daug kam būtent autobusu nuoma Klaipeda asocijuotųsi su iš tiesų saugia kelione. Taip yra dėl to, kad mes neturime įgimtos baimės važiuoti sausumos transportu. Nors statistiškai tai yra daug pavojingiau negu kitokie keliavimo būdai, visgi mums tai nekelia didelio streso. O štai plaukti laivu kai kurie žmonės negali, nes pernelyg bijo jūrų gelmių ir skendimo. Paniška baimė kitus apima skrendant lėktuvu – maksimali klaustrofobija, kai esi įkalintas keliolikos kilometrų aukštyje. Be to, nėščioms moterims, kraujospūdžio ir kraujotakos problemų turintiems žmonėms gali būti nerekomenduojama skristi ar plaukti, todėl autobuso nuoma būtų saugesnis pasirinkimas jiems.

Tinkamas eksploatacijai transportas

Pirmiausia saugumą užtikrins tinkamas autobusas. Nuomotis reikia naują ir tikrai techniškai tvarkingą autobusą, kuris kelyje nepažers netikėtumų. Tuomet bus galima sau patogiai įsitaisius keliauti taip, kaip iš tiesų norisi. Nereikės ir bijoti kažko, kad kažkas suges. Tvarkingas autobusas turės ir pora vairuotojų bei atsargines reikiamas dalis, diržus, trosus ir pan.

Saugos diržai

Pačių keleivių saugumas taip pat jų pačių rankose. Pavyzdžiui, sprendžiant klausimą, ar segtis saugos diržą. Pirmiausia, autobusas turi būti techniškai tvarkingas ir sudaryti geras sąlygas tą diržą užsisegti. Tad tą galima padaryti ir tuomet jau jaustis saugiau. Autobuse visur pamatysite lipdukus dėl saugos diržų, tačiau taip, kaip lėktuve, niekas nevaikščios ir nebaksnos, kad užsisegtumėte. Visgi, tą turėtumėte suprasti ir daryti patys.

Vaikščiojimas

Dar vienas svarbus dalykas – negalima leisti vaikams lakstyti tarp kėdžių autobuse. Kad ir kaip jie būtų neramūs ir norėtų palakstyti, ta tikrai nėra geras sprendimas, nes tai yra elementariai nesaugu. Taip pat ir žmonėms nederėtų suaugusiems vaikštinėti be reikalo, stoviniuoti prie kitų keleivių kėdžių, mezgant pokalbį. Keleiviai gali pargriūti, šiek tiek pristabdžius. Būtinai reikėtų patiems sėdėti automobilyje ir tvarkingai elgtis. Saugus elgesys individualiai – tai ramus važiavimas, netrukdant kitiems, nerėkaujant ir niekaip neblaškant vairuotojo dėmesio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *