Balandis, 2018

Automobiliu – prie jūros

Nuomos paslaugosVilniaus senamiestyje gyvenanti jauna šeima sako, kad automobilio neturi. Tačiau sumąstę nukeliauti iki jūros, pasinaudojo automobilių nuoma Vilniuje. „Esame suaugę, ekologiškomis idėjomis besižavintys žmonės. Kai reikia automobilio – išsinuomojame“, – atviravo moteris.

Kelionei pasirinko geriausią mašiną

Kaip kalbėjo šeimos vyras, rinkosi mašiną ne pagal biudžetą, o pagal poreikius – kad kelionė būtų tikrai gera. Pasirinko iš https://www.turbonuoma.lt/ilgalaike-automobiliu-nuoma. „Žmonės yra linkę nuomotis automobilius, kai keliauja užsienyje. Tačiau, pasakykite man, kuo gi taip skiriasi kelionė užsienyje ir Lietuvoje? Juk ir čia reikia, kad keliaujant mašina atitiktų visus poreikius, būtų patvari, kelyje nesubyrėtų, būtų drausta KASKO, talpintų visus reikalingus daiktus ir dėl apkrovos nepradėtų sunkiai važiuoti. Taigi, kai sumąstėme lėkti kelioms dienoms prie jūros, buvo akivaizdu, kad rinksimės gerą, naują ir tikrai patvarią mašiną“, – sako vyras.

Važiuoti automobiliu prireikia retai

Skaityti visą straipsnį “Automobiliu – prie jūros” »

Dantų implantavimas: kaip tai vyksta?

Nors dantų atkūrimo būdų šiuo metu yra ne taip ir mažai, tačiau tuomet, jei pacientas yra praradęs vieną dantį ar daugiau dantų, geriausiu sprendimu gali būti dantų implantavimas, kuris yra efektyvus ir ilgaamžis sprendimas. Palanku tai, kad dantų implantai tarnauja maždaug kelis dešimtmečius, tad toks dantų atkūrimo būdas yra tikrai patikimas. Implantai laikosi labai stabiliai, tad užtikrinama visavertė kramtymo funkcija, nejaučiamas diskomfortas kalbant, ir t.t. Taigi, ši pasirinkimo galimybė iš tiesų gali būti pačia geriausia, kada siekiama kokybiško dantų atstatymo.

Kas yra dantų implantai?

Dantų implantas – tai specialus kauliniame audinyje tvirtinamas sraigtas, kuris atstoja danties šaknį. Dėl puikaus suaugimo su kaulu dažniausiai yra naudojami titaniniai implantai, kuriuos organizmas puikiai toleruoja, ir užtikrina pakankamai greitą gijimo procesą. Ant dantų implantų yra tvirtinami specialūs protezai, kurie atrodo labai natūraliai ir nieku nesiskiria nuo natūralių dantų.

Kaip vyksta dantų implantavimas?

  • Kaip ir kitos odontologinės procedūros, dantų implantavimas pradedamas nuo konsultacijos, kurios metu numatoma, ar pacientui gali būti implantuojami dantys, ar reikės papildomų procedūrų, tokių kaip sinusų pakėlimas, arba kaulinio audinio prauginimas;
  • Implantavimo metu į kaulinį audinį įgręžiamas sraigtas ir paliekamas gyti. Gijimo procesas gali trukti nuo kelių mėnesių iki pusės metų, ir praėjus šiam laikotarpiui, ant implanto gali būti tvirtinamas dirbtinis dantis (vainikėlis).

Skaityti visą straipsnį “Dantų implantavimas: kaip tai vyksta?” »

Draugystė prasideda nuo šypsenos

Dantu implantacijaJei norite užmegzti naujus santykius, tiesiog šypsokitės. Tai veikia, nes žmonės labiau linkę į teigiamas emocijas, o ne į neigiamas, pavyzdžiui, pykčio, paniekos ar liūdesio. Tačiau nesistenkite šypsenos imituoti, mat žmonės nesunkiai gali atpažinti, ar šypsena yra nuoširdi. Tokią išvadą pateikiama ir Kalifornijos universitete (JAV) atliktame tyrime, kuriame aptariami santykių suformavimo ir išlaikymo būdai. Tyrimo rezultatai paskelbti ScienceDaily svetainėje.

Atlikti du tyrimai, kad ištirtų kokį vaidmenį santykiuose vaidina teigiamos emocijos. Pirmuoju tyrimu testuota kaip gerai 66 poros žinojo vienas kito teigiamas emocijas. Testo metu poros buvo tyčia erzinamos arba buvo verčiamos aptarinėti buvusius santykius. Antruoju eksperimentu, kuriame dalyvavo 91 moteris, tirta, ar teigiamos emocijos suartina žmones, ar padeda užmegzti naujus socialinius ryšius. Šiam tikslui testo dalyvėms pavesta žiūrėti emociškai slegiančius vaizdo klipus kartu su kambarioke arba nepažįstamąja.

Skaityti visą straipsnį “Draugystė prasideda nuo šypsenos” »

Saugos patarimai, dirbantiems su pjūklu

Pavasarį vis daugiau žmonių žvalgosi naujos technikos ir įrankių, su kuriais galėtų tvarkyti savo kiemus. Gal ir jūs užsukate į https://parkutechnika.lt ir pasidairote naujo pjūklo. Jeigu planuojate pirkti jį arba naudoti seną, kasmet, o gal ir kasdien pasikartokite ir pjūklo naudojimo saugumo patarimus.

Pirkite gerą pjūklą

Visų pirma – būkite tikrai atsargūs ir pirkite gerą naują pjūklą. Senas pjuklas yra mažiau prognozuojamas. Nėra komforto dirbti su gendančiu daiktu, tačiau taip pat ir gali būti nesaugu. Grandinė gali nuslysti ir įpjauti kūną. Gali būti neteisingas pjovimas, kreivas, dėl to neprognozuojamai sklisti skiedros. Pjuklas turi būti patikimos firmos, geras, naujas ir toks, kokiu tikrai džiaugsitės ir pasitikėsite.

Naudokite specialias pirštines

Profesionali sodo technikaNepamirškite pjaunant užsidėti specialias neperpjaunamas pirštines. Nuslydus grandinei dažnai susižeidžiama rankos. Ko jau ko, bet netekti piršto ar įsipjauti riešų jūs tikrai nenorėtumėte. Tad pirkdami pjūklą, įvertinkite ir tai, kad reikėtų bent minimalų biudžetą paskirti ir apsauginėms, neperpjaunamoms pirštinėms.

Vilkėkite neperpjaunamas kelnes

Skaityti visą straipsnį “Saugos patarimai, dirbantiems su pjūklu” »

Saugumas autobuse

Nusprendę keliauti su didesne kompanija į išvyką, visada savo keleivius gali stengtis sutalpinti ne į kelias mašinas, o į autobusą, pavyzdžiui, iš čia: https://www.nlbus.lt. Tuomet bus galima kur kas kokybiškiau važiuoti, patirti daug smagių nuotykių ir žinoma, visiems saugiai pasiekti kelionės tikslą. Tačiau apsiritai, kiek saugu yra keliauti autobusu?

Emocinis aspektas – saugiau nei laivas ar lėktuvas

Autobusas LietuvojeNetoli pajūrio būtų galima rinktis kelias transporto priemones: lėktuvą, laivą ar autobusą. Tačiau turbūt daug kam būtent autobusu nuoma Klaipeda asocijuotųsi su iš tiesų saugia kelione. Taip yra dėl to, kad mes neturime įgimtos baimės važiuoti sausumos transportu. Nors statistiškai tai yra daug pavojingiau negu kitokie keliavimo būdai, visgi mums tai nekelia didelio streso. O štai plaukti laivu kai kurie žmonės negali, nes pernelyg bijo jūrų gelmių ir skendimo. Paniška baimė kitus apima skrendant lėktuvu – maksimali klaustrofobija, kai esi įkalintas keliolikos kilometrų aukštyje. Be to, nėščioms moterims, kraujospūdžio ir kraujotakos problemų turintiems žmonėms gali būti nerekomenduojama skristi ar plaukti, todėl autobuso nuoma būtų saugesnis pasirinkimas jiems.

Tinkamas eksploatacijai transportas

Skaityti visą straipsnį “Saugumas autobuse” »