Balandis, 2017

Ko reikia pelningam verslui

Pelnas dirbantiemsKo reikia, kad verslas būtų pelningas? Apie tai prirašyta daug knygų, tačiau stebuklingo rakto nėra. Yra tik visuma tam tikrų veiksmų, kurie leidžia dirbti ir stengtis taip, kad galėtum išspausti maksimalų rezultatą.

Mąstymas: tikėkis geriausio, ruoškis blogiausiam

Galbūt nebūtinai iškart bus pelningas verslas, kuris turės atsargumo strategijas, tačiau jis bent jau bus protingas. Mes mėgstame pradėti kažką daryti, varomi vidinės jėgos, tikėjimo, kad kažkas pavyks. Tad jeigu į savo naują verslo idėją iškart žiūrėsite visiškai skeptiškai ir galvodami, kad niekas nepavyks, ir kad reikia pasiruošti tokiam nepavykimo scenarijui, tuomet net nepradėsite. Tiesa yra tokia, kad tikrai prieš pradedant reikia išanalizuoti, kas būtų, jeigu būtų, ir tada įvertinti, ar su tokia rizika ir perspektyva norite to imtis. Tačiau tikėjimas privalo išlikti – tik jis ir bus jūsų vedlys į priekį. Bet užsimerkus arba su rožinias akiniais eiti į verslą, tai kaip eiti į ugnį – labai pavojinga. Būtinai turite turėti rizikos valdymo planą, galvoti ir apie blogiausią, ne tik apie geriausią.

Idėja

Skaityti visą straipsnį “Ko reikia pelningam verslui” »

Kaip atkimšti santechniką

Jeigu sugenda santechnika, kartais iškart reikia kviesti meistrą, o kartais kai kuriuos dalykus dar galima bandyti padaryti patiems, ir jie galbūt visai gerai gausis. Taigi, iš pradžių vertėtų pagalvoti apie savo galimybes, ką dar galite padaryti, kai užsikemša kriauklė ar vonia.

Su pompa

Santechnikos prekėsPaprasčiausia namų santechnika prasideda vos jums į rankas paėmus juodą guminę pompą su mediniu kotu. Šis paprastas įrankis drauge yra stebuklingas, kadangi su juo galima padaryti tikrus stebuklus. Netikite? Pabandykite ir pamatysite. Visi nešvarumai iš užsikimšusios kanalizacijos paprastai išeina vakuumo principu. Taigi, kad ir ką galvotumėte, jūs tikrai turite puikias galimybes iš ten išvaryti visą šlamštą lauk. Tereikės tikrai gerai papompuoti.

Su rankomis

Jeigu pompa bejėgė, santechnika galbūt gali išvalyta rankomis. Tai itin dažnai gerai suveikia vonioje, kur vamzdis būna užsikimšęs ilgais galvos plaukais. Jie aplink save sukuria tikrą voratinklį ir sukuria visišką grandinę šlamšto, taigi, ištraukti iš ten viską, kas nešvaru, galite tiesiog su pirštais. Kadangi reikės pradėti nuo viršaus ir išlupti tą ilgąją susivijusią šlykštynių virvę.

Su viela

Skaityti visą straipsnį “Kaip atkimšti santechniką” »

Kaip nuvalyti senus turėklus

Jeigu jūsų namuose yra seni Vidalsta tureklai arba kokie nors kiti seni turėklai, bent kartą metuose reikėtų juos nuvalyti. Galbūt jūs ir taip juos valote įprasto tvarkymosi metu, tačiau bent kartą nuvalykite juos taip, kad žinotumėte – čia buvo atliktas generalinis tvarkymasis.

Nusiurbti

LaiptaiPirmas dalykas, kurį reikia padaryti – tai tiesiog nusiurbti senas dulkes ir nešvarumus, kad turėklai būtų nuvalyti sausu būdu. Vidalsta tureklai, kaip ir visi kiti pasaulio turėklai, nėra tik vientisa plokštė. Turėklai susideda iš daugybės atramų, kurios kiekviena gali apdulkėti, bėgant laikui. Jeigu turėklai yra apleistame pastate – juo labiau. Tad norėdami užtikrinti švarą, reikia pasistengti siurbti visus kraštelius, aplink visus turėklų strypus. Nesvarbu, ar jie mediniai, metaliniai ar keramikiniai, ant jų kaupiasi dulkės. Dėl ko pirmiausia siurbiame? Dėl to, kad tai užtikrina švarinimą tokiu būdu, kada mums nereikia sušlapinti dulkių ar kažkokių kitų nešvarumų. Mat sušlapinus sausus nešvarumus mes patys savomis rankomis pasigaminsime teplionę.

Nušluostyti pagrindines dalis

Skaityti visą straipsnį “Kaip nuvalyti senus turėklus” »

Profesionali kosmetika Oda – lygiam ir švelniam veidui

Kad ir kaip norėtųsi turėti nepriekaištingą veido odą, kuri būtų lygi, švelni ir visada išliktų stangri – tokia dovana pasigirti gali ne kiekvienas. Nors ir yra puikių veido kremų, galinčių kiek pristabdyti senėjimo procesus, padėti atsikratyti spuogų ar skaistinti veido odą, vien jų nepakanka. Bėgant metams ir aplinkoje vykstantiems procesams vis labiau veikiant jūsų odą, reikalingas kosmetologo prisilietimas. Šiandien siūlomi įvairūs veido valymai, šveitimai, procedūros ultragarsu ir pan., gali tapti puikiomis priemonėmis prižiūrėti veido odą. O kad jų poveikis būtų dar efektyvesnis, siūlome procedūrų metu naudoti lietuvišką kosmetiką Oda, kuri tapo tikru kokybės ir profesionalumo ženklu.

Kuomet reikalingas veido valymas?

Profesionali kosmetikaKad imtųsi reikiamų priemonių, žmonės dažnai laukia, kuomet problemos taps akivaizdžios. Deja, per vėlai susiėmus, kovoti su veido trūkumais gali tapti sunkiau. Todėl rekomenduojame periodiškai veido valymus atlikti tuomet, jei pastebėjote smulkias raukšleles, pigmentines dėmes, papilkėjusią veido odos spalvą, turite įvairių nelygumų ir randelių, odai trūksta elastingumo, ji ypač spuoguota.

Skaityti visą straipsnį “Profesionali kosmetika Oda – lygiam ir švelniam veidui” »

Dantų sveikatos profilaktika

DenticijaDabar odontologijos įstaigų yra nemažai, galima rinktis ir tokias žinomas klinikas kaip Kauno Denticija, galima važiuoti ir į viešą polikliniką, ir pas pažįstamą dantistą eiti. Svarbiausia – eiti kažkur ir rūpintis savo dantimis. Deja, pasirodo, kad labai dažnai žmonės nepaiso šios tiesos ir savo dantų sveikata susirūpina gerokai per vėlai.

Užsuka pas gydytojus per vėlai

Pagrindinė problema, kodėl į Kauno Denticija ar į kitą kliniką atėję pacientai būna nepatenkinti, tai, kad jie pas dantistus ateina iš esmės per vėlai. Tada, kai jau šauki iš skausmo, tada, kai į danties vietą jau gali monetą įstatyti, tada, kai dantys tampa geltoni, tada, kai į skylę dantyje liežuvis telpa – tada atėję pacientai geriau net tegul nebando meluoti, kad lankosi pas odontologus reguliariai. Gal yra kažkoks stereotipas, varantis baimę, dėl kurio žmonės per retai eita pas dantistus. Tačiau problemų su dantimis turėtume tikrai mažiau, o ir jų tvarkymas kainuotų pigiau, jeigu pas odontologus lankytumėmės reguliariai. Kada ir kaip dažnai reikėtų eiti pas juos?

Kasmetinė profilaktika

Skaityti visą straipsnį “Dantų sveikatos profilaktika” »