Sausis, 2018

Pagalba buityje – kokias paslaugas galima užsisakyti

Gyvenime yra aibė situacijų, kada pagalbos buityje paslaugos gali labai pagelbėti susitvarkyti su kasdiene ruoša ir neprarasti oraus gyvenimo pojūčio.

Kodėl tenka ieškoti pagalbos?

PaslaugosTad pirmiausia apie tai, kodėl reikalingos pagalbininkų paslaugos? Štai neseniai vienas vyras feisbuke ieškojo namų tvarkytojos, kuri galėtų ateiti į namus 2 kartus per savaitę ir sutvarkyti juos. Komentaruose pasipylė ironiškos replikos, kad šį darbą turėtų daryti to vyro žmona. Matosi, kad daug neišprususių žmonių moterį prilygino tarnaitei. Negana to, niekas net nepasidomėjo, kas atsitiko, kad staiga prireikė tokių paslaugų bei už jas sumokėti. O atsakymų gali būti įvairių. Gal abu šeimos nariai (arba vienas) dirba labai daug savo profesinėje veikloje ir nelieka laiko susitvarkyti namų ir buities. Tuomet kelias per dieną likusias laisvas valandas norisi išnaudoti bendravimui, šeimai, poilsiui, savęs tobulinimui ar meditacijai, o ne ruošos darbams. Taip itin dažnai mąsto pasiturintys žmonės, kurie darbe daug uždirba. Jiems tuomet ne problema yra ir sumokėti kitiems už namų tvarkymą. Kitais atvejais, jeigu vienas iš sutuoktinių dažniau tvarko namus, galbūt pastarasis (-oji) turi kažkuriam laikui išvykti, o gal serga, o gal prižiūri vaiką ir pan. Žmonės gali samdyti tuos, kas padės buityje, ir tuomet gyvenimas eis sklandžiai, kokybiškai ir maloniai.

Paslaugos namams

  • Namų tvarkymas. Jeigu gyvenama didelės kvadratūros bute ar name, tokios paslaugos tikrai gali prireikti. Jeigu gyvenate tarsi Tokijuje 25 kvadratinių metrų bute, tvarkytojos pagalbos gal ir neprireiks, net ir ligos patale tiek pajėgsite susitvarkyti, o ir nesusitvarkius neatrodys taip blogai. Bet jeigu butas ar namas kelių kambarių, kelis kartus didesnis nei miniatiūrinis, tai čia turbūt kaupiasi dulkės, nešvarumai, mėtosi daiktai. Jeigu namie gyvena vaikai ir gyvūnai, netvarka atsiranda kur kas greičiau. Taigi, namų tvarkymo paslaugos gali itin pagelbėti kuriant tokį gerbūvį.
  • Vejos pjovimas. Dar vienas dalykas, kurio nebūtina daryti patiems. Jums net nereikia pirkti vejapjovės. Tegul ateina samdinys ir nupjauna žolę kieme su savo reikmenimis. Tokių darbininkų tikrai rasite skelbimų puslapiuose.
  • Sodo ir daržo priežiūra. Tikrai verta ieškoti ir daugiau darbų sode atliekančių žmonių.
  • Šunų vedžiojimas;
  • Maisto gaminimas. Tiem, kas nepajėgia, negali, nenori ar tiesiog nori palepinti save atplėšus nuo puodų.
  • Skalbimas ir lyginimas irgi nėra lengvas ir malonus darbas, bet jį gali atlikti samdyti žmonės.